Юношите на Локомотив до 17 години допуснаха домакинско поражение от Левски (София) с 0:3. Двубоят се игра този следобед на изкуственото игрище на Лаута и бе част от 10-тия кръг на Елитната група.

Срещата започна отлично за "черно-белите", които можеха да поведат още в първата минута. Прехвърлящ удар на играч на Локомотив бе избит с върха на пръстите от стража на Левски и мина на сантиметри от страничната греда. При последвалият корнер нов опасен шут мина над напречната греда на гостите. В 8-та минута диагонален изстрел на Еяд Хамуд бе спасен от вратаря на "сините". Въпреки усилията на Локомотив, гостите първи откриха резултата в 10-та минута след удар от границата на наказателното поле. Това не отказа момчетата на Христо Телкийски и те продължиха да търсят гола. В 25-та минута мощен шут на Даниел Чаушев бе избит в корнер.

През второто полувреме доминираше битката в центъра, а положения пред двете врати почти липсваха. В 70-та минута Левски стигна до втори гол в мача след точен удар в левия ъгъл на вратаря Стефан Дафовски. В 73-та минута Петър Шопов центрира опасно от дясно, но вратаря на Левски се намеси и изби топката. В 79-та минута Левски отбеляза трети гол след неразбирателство в защитата на "черно-белите".

След този мач Локомотив се намира на 10-то място във временното класиране на Елитната група до 17 години. В следващият кръг "черно-белите" гостуват на Спартак (Пловдив). Двубоят е на 3 ноември от 14:00 на стадион "Тодор Диев".