Повече от година Мария Игнатова и Димитър Рачков криха раздялата си. След публичното оповестяване на комика за края на 8-годишната им връзка рязко секнали офертите към звездната двойка за халтури и частни партита, пише "Уикенд".
Двамата заработили 2 милиона лева, преди да си кажат "чао", сочат данни, изнесени в Търговския регистър. Фирмата на Рачков, която е само за дейности извън ангажиментите му в телевизията, е прибрала сумата за няколко години. Халтурите на комика и появата му в предизборни кампании и като водещ на различни фирмени партита и други джамборета се плащали много добре. Затова Рачков пожънал големи финансови успехи.

Само за 2015 г. фирмата на комика отчела колосалната печалба от 1 млн.лв. Митко не само заработвал в "Господари на ефира", но и участвал в различни рекламни кампании, а лицето му грее от билбордове в цялата страна и призовава да си похапнеш в известно заведение или да си купиш марка кафе. 

Мария Игнатова прибрала горе-долу същите пари. Според запознати хонорарът, искан от светската двойка, за да води фирмен купон, сватба или рожден ден, бил общо 7 бона. Блондинката не само получавала луди пари като водеща на "Господари на ефира" и на "Х Фактор", но се занимавала и с търговия. Поне такава е основната дейност на фирмата й. Какво продава, не е ясно, но печалбата си я бива - половин милион лева годишно. 

Същевременно водещите се занимавали и с тв реклама на матраци и др. търговски стоки и водели заедно високоплатени частни партита. Семейството работело здраво, но не се глезило с дълги почивки, а трупало за черни дни. Преди време комикът призна, че двама се прибирали толкова уморени, че дори не си говорели. 

След раздялата им обаче интересът към Мария драстично спаднал, тъй като клиентите ги наемали предимно заради комика. За да избегне драми, Халваджиян направил графика в "Господари на ефира" така, че бившите да не се засичат. Двамата избягвали да се появяват и на едни и същи партита. Последната им съвместна изява бе миналата година в "Пееш или лъжеш", което Игнатова водеше заедно с Ненчо Балабанов. Записът на шоуто обаче бил месеци преди излъчването му.