48-годишен мъж ще бъде съден за закана за убийство, след като заплаши със саморазправа съпругата си и доведената си дъщеря, защото момичето не го поздравявало. В разправията пострадало и кучето на дъщерята, което било захвърлено от ядосания пастрок на земята. Заплахата за убийство понякога води до сериозни присъди. Пример за това е Кирил Рашков, който прекара 2 години и половина в затвора за същото престъпление.
Сега Районна прокуратура – Пловдив, внесе в съда обвинителен акт срещу мъж, който живеел със съпругата си и нейната непълнолетна дъщеря от предишен брак в общо жилище в Пловдив. На 9 януари т. г. около 19,30 часа тримата били в дома си. Пастрокът се оплакал на съпругата си, че дъщеря й не го поздравява, когато се разминават в коридора, и я упрекнал, че не е успяла да възпита детето си добре. В същото време непълнолетното момиче стояло в хола и държало в ръка мобилния си телефон. Ядосаният мъж го взел от ръцете й, хвърлил го на земята, а след това запратил на земята и  кучето, което си лежало на дивана. Момичето се развикало за помощ, а майката се опитала да се обади на телефон 112. В това време мъжъ крещял:  „Ще ви убия! Ще ви изхвърля през терасата и ще ви излежа“. После ударил детето по главата и шамаросал няколко пъти майката. Накрая ги изгонил с думите: „Вземайте си умрялото куче и се махайте!“

На следващия ден Районен съд-Пловдив издал Заповед за незабавна защита от домашно насилие на майката и дъщерята, но мъжът продължи да звъни на съпругата си и да се заканва, че ако не прекрати делата „ще я гони до дупка“.