Кислородът и хранителните вещества се транспортират през кръвоносните съдове до всички органи, включително и до мозъка. За съжаление с възрастта еластичността на съдовете се влошава и луменът, през който преминава кръвта, се стеснява, поради замърсяване на стените на съдовете с холестеролни плаки.
Проблемите с паметта, шумът в ушите, главоболието, високото кръвно налягане и хроничната умора са тревожни камбани, които мозъкът изпраща, настоявайки да почистите кръвоносните си съдове и да предотвратите развитието на атеросклероза. Храните с високо съдържание на вредни холестероли, замърсена среда и лоши навици засилват развитието на такива заболявания, поради което се препоръчва почистването на съдовете с народни средства да се прави поне веднъж годишно, с цел - профилактика.
Подбрахме за вас няколко рецепти от съкровищницата на народната ни медицина, които няма да ви принудят да търсите по аптеките необходимите ви съставки, тъй като ще ги откриете в кухнята си.
Мед и ядки
Нарежете на ситно ядките на 5 орехи, добавете 1 супена лъжица мед, щипка канела и сух джинджифил. Разбъркайте добре и оставете сместа да престои един ден в хладилника. Приемайте 3 пъти на ден, половин час преди хранене.
Сок от лук с мед
Смесете една трета чаша прясно изцеден сок от лук с чаша мед. Приемайте от лекарството 3 пъти на ден, половин час преди хранене по 1 чаена лъжичка. Луковият мед, освен че почиства кръвоносните съдове, но също така повишава имунитета, служи за предотвратяване на настинки.
Натурални сокове
Особено подходящ за целта е сокът от нар. Трябва да изпивате по половин чаша, два пъти дневно, 30 минути преди закуска и обяд. Понякога редувайте сока от нар със сок от морков или ябълки.
Настойка от репей
В продължение на един месец е полезно да приемате от следната настойка на празен стомах: вземете 1 супена лъжица изсушени корени от репей, поставете ги в термос и ги залейте с чаша вряла вода. Оставете да престои една нощ. Сутрин пийте по 4 супени лъжици, 30 минути преди закуска.
Ананас и орехи
Смелете на ситно ядките на 3 ореха в блендер с 2-3 резена ананас. Поставете в тъмен стъклен съд и го съхранявайте в хладилника. Вземайте по една супена лъжица, 4 пъти на ден, 30 минути преди хранене. На всеки 2 дни е необходимо да си приготвяте нова смес.
Прочетете още
- 16:15 Жител за улица, характерна за палеолита: Иска ни се да отговаря на еволюционния напредък
- 17:00 "Одринското езеро" - новата пловдивска атракция в Кючука
- 20:00 След 1460 дни: ремонтираха тавана на подлеза на Централна гара в София СНИМКИ
- 15:00 Издирването продължава: Счупен е кракът на детето, блъснато от шофьор в София