Правителството продължава да следва своите политики по изпълнение на програмата. Имаме около 400 милиона лева повече за образование. Имаме увеличение на заплатите В социалната сфера имаме увеличаване с около половин милиард лева. Хората с увреждания в момента виждат в това правителство решение на техните проблеми. Това правителство решава проблеми. Те не искат ново правителство.

Това обясни министърът на икономиката от квотата на "Обединени патриоти" Емил Караниколов и допълни, че до 2021 година минималната заплата в страна ще бъде 650 лева.

,,Министерството на икомиката контролира качеството на горивата. Тази година изтеглихме 1 милион литра некачествено гориво от пазара. Относно цените на горивата, те се диктуват от международните пазари'', посочи Караниколов.

,,Каква да бъде системата? Проблемът е в доверието, защото хората са на ръба. Ние започнахме от дъното, но в момента България има икономически ръст. Видно е обаче, че нещата се случват бавно'', каза министърът на икономиката по отношение на протестите и добави, че от 2007 година до момента преките чужди инвестиции в страната ни са над 1 милиард и 300 милиона евро''.

Според Караниколов българите от чужбина ще се завърнат у нас, когато се увеличат достатъчно доходите и когато политиките са ясни и прозрачни.