Тази сутрин около 6 часа в полицията е получен сигнал за горящ лек автомобил, паркиран в междублоковото пространство в ж.к. „Младост“, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Незабавно към адреса били насочени екипи на пожарна и полиция. От огъня напълно е изгорял лекия автомобил – „Шкода“, пламъците са обхванали и паркираните в близост три коли, които частично са обгорели.

На място се извършва оглед. По случая е образувано досъдебно производство.  Оказва се, че синът на общинския съветник от "Политическа група 5” Венци Мицов е станал свидетел на горящата кола, като е снимал видеоклип.

Става дума за неуредени финансови отношения. Колата, която е запалена, всъщност е с врачански номера. Човек, също от Враца, но не собственик на изгорелия автомобил, живеещ в блок 433, миналата вечер е бил на казино. В игралния пункт е дал пари на неизвестен човек. Той е заплашил, че ще запали колата му. Рано тази сутрин пък пред блок 433 неизвестни бъркат и палят колата на нищо неподозиращия гражданин. Собственикът на запалената кола казва, че става дума за грешка.