69-годишният холандец Емил Рателбанд е "гуру по позитивно мислене", а в последните няколко часа се превърна и в борец за мъжките права.

Той започна съдебна битка, за да смени дата си на раждане, защото се чувствал 20 години по-млад. А това емоционално състояние било подтикнато от факта, че жените го дискриминирали, когато споделял истинските си години в платформата за запознанства Tinder.

Рателбанд споделя, че не се чувствал комфортно с възрастта си и също като хората, които се определят като трансджендъри, имал право да я промени. Тя не отговаряла на неговото емоционално състояние и му пречела да си намери работа и любов.

За да намери щастие в живота си, холандецът поискал от съда легално да промени датата му на раждане от 11 март 1949 на 11 март 1969. В подкрепа на това твърдение идват и лекарите, според чиито експертизи, тялото му е на 45-годишен мъж.

Рателбанд се определя като "млад бог", а пред холандските медии споделя: "Когато съм на 69 съм ограничен. На 49 мога да си купя нова къща, да карам различна кола. Когато съм в Tinder и кажа, че съм на 69 не получавам отговор. Но когато съм на 49 с лицето, което имам, ще съм в съвсем различна, по-добра позиция".

Необичайното дело, което все още не е стигнало до своята развръзка, хвърли в ступор съдията, който трябваше да се заеме с него. По време на първото дело, той попита Рателбанд какво са правили родителите му през тези 20 години. За кого са се грижели и кое е било това момченце?

Мъжът обаче не се бави с отговора: "Родителите ми са мъртви, а решението ми е акт на свободна воля".

Гуруто дори е готово да се откаже от пенсията си, за да не влиза в конфликт със закона. Дали Рателбанд ще се подмлади с 20 години легално, съдът трябва да реши до края на месеца.