Мо Фара спечели с време под 13 минути бягането на 5000 метра от срещата на Диамантената лига в Лондон и затвърди позициите си на фаворит за олимпийско злато. 
Британецът покри дистанцията за 12:59.29 минути и записа рекорд за дисциплината за годината, с което изпревари сънародника си Андрю Бъчърт и американеца Бърнард Лагат.
"Просто атакувах това време. Това беше последният ми шанс за бързо бягане преди олимпийските игри в Рио, а и това трасе означава много за мен. Подкрепата от публиката пък беше невероятна. Намирам се в добра форма и просто трябва да бъда търпелив, но в същото време се вълнувам, защото игрите започват скоро", каза той след края. Холандката Дафне Схиперс спечели с лекота спринта на 200 метра, след като спря хронометъра на 22.13 секунди. "За момента съм доволна. Дойдох за победа и вече се чувствам напълно готова за Рио. Определят ме за фаворит, но това не ми пречи. Спокойна съм", каза холандката след състезанието. Шели-Ан Фрейзър-Прайс завърши едва на трето място в спринта на 100 метра и има много работа пред себе си, ако иска да спечели трета поредна олимпийска титла.  Тя пробяга дистанцията за 11.06 секунди, докато победителката Мари-Жозе Та Лу от Кот Д'Ивоар финишира първа с 10.96 секунди и личен рекорд./БТА Коментирай