Азербайджански войник е бил убит днес близо до отцепилата се област Нагорни Карабах в резултат на нарушение на примирието. Това заяви министерството на отбраната в Баку, цитирано от Ройтерс.

Ведомството посочи още, че арменските въоръжени сили са нарушили 130 пъти режима на спиране на огъня за последното денонощие в различни точки от фронтовата линия, като са използвали и тежки картечници, предаде ТАСС.

Министерството заяви, че са обстрелвани позиции на азербайджанската армия в населени места и по височините край азербайджанско-арменската граница, както и на територията на Нагорни Карабах.

"В съответствие с оперативната обстановка въоръжените сили на Азербайджан нанесоха 125 удара по позициите и окопите на неприятеля", съобщи ведомството.

Преди това отцепилата се област Нагорни Карабах заяви, че е загубила свой войник при азербайджански обстрел след полунощ. Това е станало горе-долу по времето, когато президентите на Армения и Азербайджан се споразумяха снощи във Виена, че е нужно огънят да бъде прекратен, както и да бъде постигнато мирно решение на конфликта в региона, предаде Ройтерс.

(БТА)