Стоян Стоянов-Златния, който преди дни беше наръган и пребит пред дома си в столичния квартал "Банишора", е загазил много сериозно.
Както медията ни писа основната версия, по която работят разследващите за атаката срещу скандалния бизнесмен е, че искал секс от малолетно момиче и за това била вендетата.
Момичето, което се е опитал да свали Златния е дъщеря на едно много известна столична мутра. Бащата на младата дама бил познат на униформените и е бил клиент на прокуратурата и съда.

Според близки до разследването побоят е извършен от професионалисти, а характерът на нападението свидетелства за организирано и планувано отмъщение.

Не се изключва обаче и хипотезата за грабеж, тъй като нападателят е свил двата огромни ланеца на 69-годишния мъж. Най-големият куриоз е, че те се оказали ментета.

Златния, който нашумя преди години с арестите си за порнография и склоняване на малолетни момичета за проститутки, се прибрал в четвъртък вечерта около 23:30ч. Паркирал автомобила си пред близката бензиностанция и се насочил към към входа си. Там забелязал мъж с качулка и оттам спомените му се губели. Чух само как Стоянчо викаше "Мамо, мамо, помогни", след това не знам какво стана", разказа вчера съседка от блока на бандита.

Златния бил откаран в "Пирогов" с нарязано лице с нож и счупен крак. Костта му стърчала и била пробила кожата на крайника, разказаха медици. Малко по-късно стана ясно, че има две порезни рани на лицето и още четири по долните крайници. Златния имал и много хематоми по главата и тялото, тъй като е бил бит зверски, обясниха лекари.

В момента той е в реанимация в институт "Пирогов", като вече е вън от опасност за живота.