Български шофьори, чакащи с камионите си на опашката пред блокирания за движение ГКПП - Кулата, се събраха на КПП-то и блокираха трафика, както за товарни, така и за леки коли.

Действията им са в отговор на продължаващата вече няколко дни блокада на гръцките селяни, заради която тираджиите са принудени да висят с дни в колоната, съобщи Струма.бг.

Опашката от тирове в българска страна вече е двойна. Образува се и колона от леки автомобили. Преди малко разярени български шофьори не пуснаха към Гърция български джип.

Тираджии съобщиха, че трима техни колеги са били съдени в 11 часа днес в Серес за това, че са пробили блокадата и са стигнали до границата. Те са били отведени в сересксия съд.

Според кореспондента на БНТ между хората на Кулата върви и версия затова кое е причинило ескалирането на напрежението на граничния пункт. Това били гръцки полицаи, които обикаляли и вадели от колоните с чакащи тирове тези, които са с гръцки номера.

Те им помагали да преминат напред , а за българите не правели нищо. 

Към КПП-то продължават да прииждат български шофьори от колоната. Всеки момент се очаква при българските шофьори, блокирали движението, да пристигнат тъпани, зурни и скари.

Това е отговора на нашенските тираджии на гърците, които прекарват протестите си край димящите скари.