Бившият шеф на общинското дружество "Бургасинвест" Атанас Щерев, който бе осъден на три години затвор, заради убийството на пътя на 18-годишната Антоанета Димитрова, е изчезнал и е обявен на общодържавно издирване, съобщи Радио Бургас, позовавайки се на собствени източници. 
 
Ефективната присъда на Щерев влезе в сила през декември м.г., след като бе потвърдена от Върховния касационен съд (ВКС), но изпълнението на наказанието не е преведено в сила веднага, от което се е възползвал Щерев. 
 
Атанас Щерев е неоткриваем и за прокуратурата, която го е обявила за общодържавно издрване, потвърди говорителят на Окръжната прокуратура в Бургас Красимира Кателиева, цитирана от Радио Бургас. Съществуват предположения, че той е в Германия, където развиваше бизнес, според неофициална информация има жилище, което обаче се води на негов близък. 

Щерев се опита да избегне влизането в сила на присъдата и настоя тя да се отложи с половин година, за да приключи важен проект, който изпълнявал. Искането му бе обявено за абсурдно и отхвърлено от магистратите, но все пак Атанас Щерев е намерил начин да избяга от правосъдието.