Съдът във Велико Търново освободи двамата мъже, арестувани в четвъртък и обвинени в нанасяне на лека телесна повреда на репортера на „Господари на ефира” Димитър Върбанов.

Собственикът и служител на склад, в който екипът на предаването разкри, че се съхраняват стоки с изтекъл срок на годност, бяха задържани за 72 часа. По време на съдебното заседание в петък обаче бяха изгледани записите от охранителни камери в и пред склада. Именно те хвърлиха нова светлина върху случилото се с Върбанов. Първо се вижда как трима души избутват Върбанов от помещението. Кадри от друга камера показват как репортерът пада на земята, но не се вижда дали е хвърлен или пада сам. Не се вижда и дали си е ударил главата, както първоначално разказа той пред камерата на Нова телевизия. Върбанов остава на земята известно време, подпрян на лакът, след което ляга по гръб, а операторът му го снима. 

Предвид показаното на кадрите от прокуратурата заявиха, че ще обмислят дали обвиненията срещу мъжете от склада да останат същите. Ще обсъдят и дали да обвинят Върбанов в престъпление срещу правосъдието.