Президентът на волейболния Славия Иван Сеферинов, отрича, че на мача Славия - Град (Белоградчик) зрители са пушили и употребявали алкохол. Но неприятните сцени по време и след мача са причината за въвеждане на платен вход от 5 лева за следващите двубои на "белите". 

След двубоя от гостуващия клуб, който надделя с 3:2, се оплакаха от публиката на "белите" и разкриха за напръскани със спрей коли.

„Публиката на Славия, макар и малка, но и под видимо въздействие на алкохол и опиати, напръска със спрей колите на играчи и привърженици на ВК Град. Изключително сме възмутени от тази постъпка и ще поискаме наказание,защото е недопустимо за отбор като Славия да има такива фенове. Хора, които пушеха и пиеха в залата, не са добър пример изобщо - още повече, че по този начин се уронва престижа на един от грандовете в българския спорт“, заявявиха след двубоя от ВК Град. 

"Първо искам да кажа, че няма нищо вярно в това, че се е пушило и пиело в залата, както твърдят от ВК Град. Има охрана, такива работи не може да се случат", отвърна пред "BGvolleyball" Сеферинов.

"Второ моята кола, тази на сина ми Иван Димитров и други от Славия също бяха напръскани със спрей. Аз също имах много главоболия за нейното изчистване. Това са футболни фенове, не волейболни. Смятам, че грозният акт не е бил предназначен точно за колите на ВК Град, защото иначе и нашите нямаше да пострадат в този инцидент. Просто футболно хулиганство"".

Затова предприемаме мерки. Въвеждаме вход за волейболните мачове. Следващият път те няма да платят и няма да ги има в залата. Надявам се от тук нататък всичко да е под контрол", завърши бившият наставник на дамския национален отбор.