Алекс Овечкин вкара гол при числено предимство за победата на Вашингтон с 3:1 над Питсбърг в мач от плейофите на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). 
Успехът в събота вечер намали изоставането на Столичаните в серията, която те губят с 2:3 преди шестия двубой, насрочен за вторник вечер в Питсбърг.
Овечкин изнесе страхотен мач за домакините, които бяха изправени пред елиминация след пълния триумф в НХЛ през редовния сезон. Той се разписа след 4:04 минути игра в първата третина, а във втората асистира на героя за Вашингтон в серията Тимъти Оши. Джъстин Уилямс вкара третия гол за Столичаните, а Брейдън Холтби спаси 31 шайби на вратата си. Той пусна гол на Крис Куниц през първата част. Роби Фабри, новак в лигата и лидер по точки в плейофите, вкара гол и подаде за друг при победата на Сейнт Луис с 4:1 в гостуване срещу Далас. Блус водят с 3:2 в серията и имат възможност да я затворят в понеделник вечер в собствената си зала. Джо Павелски вкара два гола за победата на Сан Хосе с 5:1 над Нешвил във втората полуфинална серия на Западната конференция. Акулите поведоха след петия мач и също могат да спечелят серията в понеделник, но като гости. Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), мачове от плейофите: Вашингтон - Питсбърг 3:1
* Питсбърг води с 3:2 победи в серията.
Далас - Сейнт Луис 1:4
* Сейнт Луис води с 3:2 победи в серията.
Сан Хосе - Нешвил 5:1
* Сан Хосе води с 3:2 победи в серията./БТА
Коментирай