Община Пловдив започва поетапната реализация на три големи инфраструктурни проекта в сферата на спорта. Това заяви Георги Титюков, заместник-кмет по спорт, социална политика и младежки дейности. 

Очаква се да започне същинското проектиране на стадион „Пловдив“, в момента се работи по техническото задание. Имаме 600 хиляди лева за същинското проектиране по всички части. Това ще ни даде ясна представа колко точно ще струва завършването на стадион „Пловдив“. Знаейки точната цена ще можем да търсим варианти за финансиране, обясни Титюков.

Започва и четиригодишна програма за залесяване на 650 декара от екопарк „Марица“, която е на стойност 4 милиона и 200 хиляди лева. Тази година в общинския бюджет ще бъдат заложени около 800 хиляди лева. 

В екопарк „Марица“ се предвижда и изграждането на дублиращ гребен канал на 105 декара, изкуствено езеро с 16 острова за гнездене на редки и защитени птици и много атракции, но за тези обекти се очаква през март решение на Върховния административен съд. Надяваме се то да е в полза на Община Пловдив за да можем да стартираме и този проект, обясни Титюков.

11 милиона лева ще са необходими за изграждане на нов 50 метров плувен басейн до сега съществуващият „Младост“, който да отговаря на стандартите за провеждане на големи първенства. Проектите на различните части от съоръжението вече са готови. Търсим варианти за финансиране по програма „Джесика“, обясни Титюков.