Джип е блъснал възрастен мъж с колело, който е пресичал "Авксентий Велешки", предаде репортер на Glas.bg. Първоначално пострадалият е давал признаци на живот, но впоследствие е починал от тежките си трамви.

Ударът е станал на нерегламентиран за пресичане участък от платното в близост до бар "Морадо". След него мъж, на видима възраст около 80 години, е бил с почти откъснат десен крак и множество други наранявания. Тялото на мъжа вече е в Съдебна медицина.

Самоличността му все още не е установена. Лекарката от линейката, отзовала се на сигнала, сподели пред Glas.bg, че той има документи за самоличност в себе си, но докторите категорично са отказали да бъркат в джобовете му без присъствието на полицията.

Според свидетел на инцидента, мъжът с колелото е изскочил внезапно на платното и шофьорът на джипа не е успял да спре навреме. Водачът е отведен в полицията, където дава показания. Алкохолната му проба е отрицателна, уточниха от МВР.

Следствените органи извършиха своите действия по заснемането и документирането на тежкия инцидент, а екип на пожарната изми кръвта от паветата по ул. "Авксентий Велешки".