В новогодишната нощ десетки жени станаха жертви на сексуални нападения от мъже, най-вероятно мигранти, а сега кошмарът в Кьолн се повтаря.



Млада жена е била изнасилена в първата вечер на карнавала в града Кьолн и във връзка с престъплението е задържан 17-годишен афганистанец, който живеел в център за прием на бежанци, пишат италианските издания "Република" и "Стампа".

Инцидентът е станал в нощта на четвъртък срещу петък на 2 километра западно от централната гара на Кьолн, където в Новогодишната нощ имаше стотици случаи на посегателства над жени.

Към три часа след полунощ жената се прибирала, когато била пресрещната от младежа. Той я заговорил и започнал да й показва порнографски материали на мобилния си телефон.

Жената се опитала да се отскубне от него, на той започнал да я удря, докато тя изгубила съзнание. Когато се свестила, тя установила, че е била изнасилена и веднага подала сигнал в полицията.

Двете издания се позовават на информация в германски медии.

Според различни информации жертвата на насилието е или на 22, или на 27 години.

Карнавалът в Кьолн продължава няколко дни и тази година протича при засилени мерки за сигурност.
2500 полицаи охраняват улиците на града по време на празненството.

Въпреки това и журналистка стана обект на нападение, при това в ефир.

Есмералда Лабие белгийската телевизия Ер Те Бе Еф  е предавала от центъра на града репортаж за ситуацията в Кьолн в дните на карнавала, когато двама или трима мъже я заобиколили и започнали да правят зад гърба й неприлични жестове.

Тя обаче не се разсеяла и продължила да говори пред камерата и тогава един от мъжете я целунал по врата, а другият я попитал дали иска да спи с него.

Накрая един от мъжете опипал бюста й.

Журналистката се ядосала, обърнала се към него и го предупредила да не смее да я докосва отново.

Мъжете напуснали мястото, без да й кажат нищо, а журналистката и операторът й подали сигнал в полицията.

Те получили извинение от градската управа.

По повод на посегателството Есмералда нарича извършителите му страхливци и нещастници, но допълва, че става все по-трудно за жените журналисти да предават репортажи, без да бъдат обект на някакъв тормоз.