Окръжна прокуратура - Пловдив повдигна обвинение срещу Димитър Б. от гр. Асеновград, който вчера, при посещение на полицейски служители в дома му, е направил опит да убие единия от тях, по начин и със средства, опасни за живота на мнозина - стреляйки по посока на полицая с незаконен пистолет "Макаров"- престъпление по чл. 116, ал.2, вр. ал.1, т.6, вр. чл. 18, ал.1 от НК.

След последвала стрелбата съпротива, от страна на Димитър Б., последният е бил задържан и отведен в полицейското управление. От мястото на стрелбата са били иззети използвания от обвиняемия незаконен пистолет "Макаров" и два пълнителя за него с по 7 патрона във всеки.

Полицейският служител, по когото обвиняемият е стрелял, не е пострадал от стрелбата.

При извършено в дома на Димитър Б. претърсване и изземване са били намерени и иззети над 70 бойни патрона, арбалет и харпун, както и тревна маса и бял прах, най-вероятно съдържащи наркотични вещества.

Обвиняемият е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено искане в Окръжен съд - Пловдив за вземане спрямо него на най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което Димитър Б. е обвинен, е от 20 до 30 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.