Днес на редовното заседание на Общинския съвет в Пловдив бе приет „Плана за действие на общинските концесии“, касаеш три важни спортни обекта, а именно концесиите на стадиона в парк Лаута, на стадион Тодор Диев и на терена в Тракия, където Локо Пд иска да изгради своя тренировъчна база.

Днес бе гласуван планът за действие при въпросните концесии, които са за срок от  максимум 35 години, а кметът Тотев ще трябва да предприеме необходимте мерки за публикуването му в Националния концесионен регистър.

Николай Радев от „Коалиция за Пловдив“ бе единственият Общински съветник, който взе думата: Г-н, Кмете, много странен план за действие, да ви кажа. Подкрепяме, че концесионирането е правилния път, но явно то не е във вашите приоритети, защото освен със спортните клубове, не се работи в тази насока за други обекти. За съжаление някои от тези проекти до този момент никак не са успешни. За нашата група концесионирането не добрия вариант за управление на общинската собственост. Днес ще гласуваме въздържали се, защото подкрепяме това, което трябва да се случи със спортните клубове, но не подкрепяме вашето управление на общинската собственост.

Точката бе приета с 34 „За“, Против – 1 и Въздържали се – 7.

* Коментарите под тази статия не изразяват мнение и позиции на собтвениците на медията, както и на нейните автори. PlovdivDerby.com не носи отговорност за съдържанието на читателските коментари. Молим да се въздържате от обидни квалификации, заплахи, расова нетърпимост и т.н.