Да открием истинската любов е трудно за всеки, но за т.нар. „стари души“ е голямо предизвикателство.

Много добре знаят кои са

Хората със стари души познават себе си много добре и знаят какво очакват от партньора си – какви негови качества биха харесали и кои не.

Това със сигурност намалява възможността да намерят човек, какъвто си представят.

Имат много добре развита интуиция
Премислянето и прекалено импулсивните реакции за нещо, за което нямате доказателство могат да бъдат причина за край на връзката. Правенето на грешни предположения може да съсипе отношенията ви, особено ако не са на твърда основа.

Връзките често завършват „огнено“
Хората със стари души често биват привлечени от такива, с които не им е предопределено да бъдат. Предпочитат да имат кратка и бурна връзка, в която да сее потопят във всяко преживяване и след време продължават напред.

Първо трябва да постигнат всичките си цели в живота
Преди да обърнат внимание на любовта, хората, носещи стари души искат да постигнат всичко, което според тях е важно в живота. Във връзките си обичат дълбоко и се отдават напълно, но се страхуват, че ще бъдат пренебрегнати и няма да постигнат целите си.

Искат любов, която отговаря на тяхната душа
Дори да са необвързани дълго време или дори да останат сами, хората със стари души не биха приели любов, която не отговаря на душата им. Не се виждат в обикновена, не така дълбока връзка само за да има с кого да споделят живота си.

Могат да открият партньор, но трудно намират съвместимост
След като хората със стари души имат определени възгледи за живота си и обмислят дълбоко много нещата са добри философи и мислители, които лесно очароват и привличат партньор, който би се влюбил веднага. Но когато трябва да открият човек, който наистина да ги разбира и на когото могат да се доверят напълно, това се превръща в истинско предизвикателство.

Те са консервативни в запознаването с нови хора
Хората със стари души разбират, че нещата са се променили и е нормално да намериш любовта си в социална мрежа. Но за тях това не е най-подходящият избор, както и „слепите срещи“ и запознанствата в бар.

Те искат да помагат на хората и често привличат такива, които се нуждаят от помощ, не от любов
Макар да не го осъзнават в началото на връзката, често партньорите им се нуждаят повече от „поправяне“, а не от обичане. Необходимо е да разберат, че трябва да намерят най-подходящия човек за себе си, а не да си избират „ученици“ за „благотворителни каузи“.

Не обичат да ходят на срещи
„Обадих му се последния път, сега е негов ред.“ или „Не ме изпрати до вкъщи последния път, когато излизахме, какво означава това? Ще скъсаме ли?“ Този тип въпроси са наистина изтощаващи за хората със стари души. Те се стресират, ако са в такава връзка. Защо да губиш време за всичко това, когато може да попиташ партньора си директно как се чувства и какво очаква от връзката ви?

Имат високи стандарти
Такива хора имат високи стандарти както за себе си, така и за партньора си. Това може да звучи перфектно на теория, но в действителност не е така. Този тип хора може да решат да сложат край на връзката заради причини, които не са толкова важни, колкото те смятат.

Идват с “багаж“
Хората със стари души са зрели и знаят много за живота, превърнали са се в силни и уверени личности, но всичко това е заради многото им преживявания. Имат много „багаж“ със себе си. Неразрешените въпроси могат да се върнат и да донесат проблеми в новите им връзки.

Те се боят толкова силно, колкото и обичат
Хората със стари души обичат силно, но и се страхуват, че ще загубят любимия си или че не са достатъчно добри за него. Този вид дълбока любов, страх или друго чувство понякога има обратен ефект и отблъсква партньора.