Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще се затвори в Белия Дом в деня на междинните избори в страната, след като не спря да обикаля Съединените щати през последните две седмици в хода на предизборната кампания на Републиканците, пише онлайн изданието на Washington Examiner.

Прессекретарят на Белия Дом Сара Хъкаби Сандърс заяви, че държавният глава ще прекара вторник, „в телефонни разговори, проследяване на изборите за Конгрес, Сенат и губернатори из цялата страна и в срещи със своя политически екип, за да получава най-новата информация в реално време“.

„След три събития в три щата и четири полета, президентът Тръмп изглеждаше разбираемо изтощен, докато слизаше от Air Force One тази сутрин в 02:19 часа“, съобщиха от Белия Дом. „Докато се прибере в Белия Дом стана 02:43. Говорителят Сара Сандърс заяви, че Тръмп ще прекара деня в телефонни разговори и срещи със своя политически екип“.

Президентът и първата дама Мелания Тръмп са поканили семейството си и приятели да гледат резултатите от изборите в Белия Дом по-късно вечерта, добави още Сандърс.

Изданието припомня, че Тръмп е прекарал по-голямата част от последната седмица на път, провеждайки 11 митинга в 8 щата. В понеделник държавният глава е посетил Индиана, Мисури и Охайо преди да се върне в Белия Дом.

Американският лидер омаловажи предвижданията, че Демократите ще спечелят мнозинство в Конгреса. На тях са им нужни 23 места, за да го направят.

„Не мисля, че това ще се случи“, заяви Тръмп пред журналистите в понеделник. „Мисля, че вървим много добре за Конгреса. Мисля, че сме много добре и за Сената“.

Търсете най-подробната биография на американския президент –„Доналд Тръмп: Искам всичко“ от световноизвестния публицист Майкъл д’Антонио с логото на издателство „Милениум“.