Рецепти за лечение на разни болежки четем и срещаме ден през ден по страниците на вестниците. Някои са дадени от "специалисти", други са окачествени като "народна медицина" или "Как са се лекували дедите ни?". Всички обаче определено шашкат по-нормалните читатели. Ето какво написа Емил Кошлуков във Фейсбук, след като прочел няколко тави "народни" рецепти за домашно лечение:

"На последната страница на вестник има рецепти за ухобол. Цялата страница заемат и изглеждат така:

Около 8 вида растения и билки, мачкаш, вариш, слагаш в ухото. Да се чуди човек ухо ли е, или саксия.

Следващите пет рецепти включват печен лук с кимион ( издълбава се една глава и се пълни с кимион. Изпича се във фурната. Сокът се прецежда...), запържен чесън и червено вино с трици. Всичко пак се праска в ушите, няма майтап. За първи път виждам някой да се храни през ухото.

Следващите са с оцет и спирт, кислородна вода, ракия и т.н. Слагат се с памук, спринцовка и после лежите без да мърдате. Тук са прави, ти ако си сложиш достатъчно спирт и ракия, за какво да мърдаш? А и евтино излиза, през ушите слагаш капки, иначе трябва да се налочиш здраво.

Има и една с цвекло и мед, за вегани явно. Ми това е, чудя се как изобщо откриват нови болници в родината. Една добре заредена кухня, с градина отпред и малка изба за алкохол покрива всичко".