Президентът Барак Обама заяви, че е възможно Русия да се опита да повлияе на президентските избори в САЩ, по повод хакерските атаки на имейлите на Националния комитет на Демократическата партия, зад които според експерти стои Русия, предаде Ройтерс.

"Всичко е възможно", заяви Обама в интервю по NBC нюз в отговор на въпрос дали Русия ще се опита да повлияе на изборите на 8 ноември.

Президентът на САЩ съобщи, че ФБР разследва изтичането на повече от 19 хиляди имейла от комитета, от които се вижда, че той е фаворизирал Хилари Клинтън за сметка на Бърни Сандърс за кандидат-президентската номинация.
"Това, което знаем, е, че руснаците извършват хакерски атаки срещу системите ни, не само правителствените, но и частните", каза Обама.

"Какви са мотивите не мога да кажа със сигурност. Знам само, че Доналд Тръмп неколкократно изрази възхищение от Владимир Путин, наричайки го силен лидер."

Смятам също, че в Русия има доста благоприятни писания за Тръмп, допълни Обама.

Вчера кремълският говорител Дмитрий Песков отхвърли обвинението, че Русия стои зад хакерската атака срещу Демократическата партия, припомня Ройтерс.

(БТА)