Ryanair се опита да прецака пътниците, въвеждайки нова политика за безплатния багаж. Ала никой не е по-изобретателен от хората, които се опитват да спестят някое и друго евро.

30-годишният британец Лий Кимино си купува билет за полет до Белфаст, два дни, преди авиокомпанията да въведе промените. Ryanair намали безплатния багаж от две, на една съвсем малка чанта.

Кимино обаче нямал желание нито да плати 6 паунда за допълнителен багаж, нито 8 паунда за куфар до 10 килограма. Затова взима нещата в собствените си ръце.

Във видео, което публикува в интернет, британецът разказва за своето приключение, което включва едно голямо и доста старомодно палто, няколко шивачки и щипка изобретателност.

"Летял съм с Ryanair до различни краища на света, но тези нови промени... Те ми идват в повече", казва Лий в клипа, добавяйки, че компанията е "стигнала прекалено далеч“ и този път е ядосан.
Мъжът, който е организирал пътуването като подарък за рождения си ден, вади от дъното на гардероба си старо палто и го носи в шивашко ателие. За сумата от 25 паунда, дрехата е оборудвана с допълнителни вътрешни джобове и дори няколко чифта боксерки.

Целта на Лий е проста – вместо да навлече 10 тениски, както често се е случвало по летищата, той иска палтото му да се превърне в преносим гардероб, който да събере съдържанието на един малък куфар с колелца. И успява.

Във видеото се вижда как британецът успява да натъпче в джобовете няколко ризи, бельо и дори чифт резервни обувки.

Ала това е само началото – Лий е притеснен, че планът му няма да проработи и той няма да успее да се качи на самолета. Опасенията му обаче се оказват безпочвени. На летището в Манчестър охраната не го спира, никой не обелва и дума за обемното му яке и той абсолютно безпроблемно се качва на борда на самолета.

Доволен от резултата, Лий е категоричен, че ще продължи да използва преносимия си гардероб и съветва всички да го изпробват, ала Ryanair не са доволни от иновацията.

Говорител на компанията заяви, че според него, цените за допълнителен багаж не са никак големи, а пътниците могат да съберат всичко нужно дори в най-малкия куфар, без да се налага "да приличат на човечето Мишелин".