Делото по бързото производство се гледа в момента  в Районен съд-Пловдив. За два дни прокуратурата внесе обвинителен акт по бързо производство срещу Димитър Мичков, който нападна лекар и го наръга с нож. Обвиняемият е на 51 години от Пловдив и е извършил престъплението в нетрезво състояние.  

 Димитър Мичков е предаден на съд за това, че на 3 февруари 2016 г. с нож е наранил в лявата ръка лекар от екипа на Центъра за спешна медицинска помощ в  Пловдив и така му причинил лека телесна повреда. Около 7,30 часа в сряда обвиняемият се е намирал в района на Централна жп гара. Той бил легнал на жп релсите, където пристигали влаковете. Граждани го видели и подали сигнал на органите на МВР и в Центъра за спешна медицинска помощ. Пристигнали лекарски екипи и полицейски патрул. На място са установили, че мъжът е в нетрезво състояние. Извършена е проба с уред „Алкотест дрегер“, който отчел над 2 промила алкохол в кръвта му. Лекарите преценили, че Мичков трябва да бъде транспортиран до УМБАЛ „Св. Георги“, за да се провери здравословното му състояние. При извършване на прегледа от екипа на Спешна помощ, Мичков внезапно извадил нож и наранил преглеждащия го лекар.

Под ръководството на наблюдаващия прокурор Христо Георгиев са били извършени огледи, разпити на свидетели и на обвиняемия, както и изготвено заключение по медицинска експертна справка.