10-годишно момиченце от американския щат Аризона се спаси от отвличане благодарение на тайна думичка, на която я научили родителите й, пише „Дейли мейл”.
 
Детето, чието име не се съобщава, се разхождало с приятелка край парка, когато до нея спряла кола. От белия Ford Explorer слязъл мъж и я помолил да се качи с него в автомобила, защото брат й е пострадал при тежък инцидент и се нуждае от помощта й. Вместо да се подчини на думите на непознатия, 10-годишното момиче го накарало да каже тайната думичка, на която я били научили родителите й. Мъжът разбрал, че няма да постигне своето и предпочел да офейка.

По-късно майката на момичето – Бренда Джеймс, разказала пред полицаите, че семейството измислило парола в случай на опасни ситуации, но изобщо не предполагала, че някой ден детето й ще я използва. „Измислихме кодова дума и тя спаси живота на дъщеря ми. Никога не съм мислила, че ще й се наложи да я използва, но се гордея, че тя я е запомнила и се е справила”, коментира Бренда.

Други деца разказват, че въпросният мъж няколко пъти обиколил парка, преди да се спре на дъщерята на госпожа Джеймс. Описват го като мъж на около 40-годишна възраст с брада. Към момента не е ясно дали той е знаел, че набелязаната жертва има брат, или просто е налучквал.