Автомобилната марка Scion, която е част от Toyota, вече не съществува, или поне скоро вече няма да съществува. Тази седмица от Scion обявиха, че от август всички модели за 2017 г. ще бъдат продaвани с марката Toyota. Спортният автомобил FR-S, седанът iA, хечбекът iM и концептуалният C-HR ще продължат да съществуват, но като Toyota. Моделът tC ще има още една версия, след което ще бъде преустановен в края на 2016 г., съобщава profit.bg.

Scion бе основана през 2003 г. с цел да привлече купувачи, които са наясно със стойността на марката Toyota, но не желаят да притежават Corolla като майките си, например, пише Mashable. Марката започна силно, но впоследствие изгуби популярност. Много от автомобилните журналисти всъщност се чудеха защо моделите Scion не могат просто да бъдат Toyota.

Изглежда, че в Toyota са се чудели същото нещо. Вероятно най-доброто нещо за клиентите на марката от спирането й е, че техните автомобили ще получават части и ще бъдат обслужвани от Toyota. В крайна сметка повечето коли Scion са леко модифицирани модели Toyota, така че всъщност промяната няма да е голяма.