По време на половия акт с бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев 16-годишната Ирена Белухова е била с 1,73 промила алкохол в кръвта. Това съобщи пред съдебна зала в Пловдив адвокатът на семейството на момичето Иван Грошев. Въпреки че вчера защитничката на обвиняемия Ташкена Колчева заяви, че експерти са констатирали, че момичето е било адекватно в онзи ден, адвокат Грошев обясни, че това, което съобщава е констатация на вещо лице. Според защитника това количество алкохол е средно за мъж, който е свикнал да пие, но е много като количество за момиче, което не е пило и то твърд концентрат.

Прокурорът по делото Атанас Илиев съобщи, че вчера са били разпитани повече от половината вещи лица и свидетели. Двама от свидетелите на обвиняемия и днес не се явяват, но са уведомили надлежно съда за това. 

Съдебно-психиатричната експертиза е категорична, че Иван Евстатиев е адекватен, съзнава какво върши и може да носи наказателна отговорност. Въпреки твърденията на адвокатката Ташкена Койчева, че той страда от биполярно разстройство и има нужда от спешно лечение, вещите лица са категорични, че бившият кмет е напълно с ума си.

Според адвокат Иван Грошев, ако всичко върви нормално днес, на втория ден от процеса, може да се стигне до присъда.

Братът на екскметът на Стрелча Динчо Евстатиев и днес коментира, че роднината му не е изнасилвач и че това което се случва е плод на политическа поръчка. 

Ученичката Ирена се яви отново с тъмни очила и разстроена. Бащата Георги Белухов каза, че дъщеря му се чувства зле и той не желае повече тя да бъде подлагана на подобен стрес.

Процесът продължава да тече и днес на закрити врати. Ще бъдат разпитани приятелки на девойката и останалите вещи лица.