"Като член на Управителния съвет и собственик на значителна част от капитала на най-обичания футболен клуб в България, Тръст „Синя България” адмирира устойчивостта, с която "Левски" не се поддаде в последните два дни на неистовите опити да бъде вкаран в просташко-селяндурската реторика на парвенюта, смятащи се за собственици на българския футбол", заявиха от фенското сдружение на "сините", оглавявано от Васил Колев.

Още от изявлението на Тръст "Синя България":

Целта на това активно мероприятие е да бъде изместен фокусът на обществото от истински сериозните проблеми, за решаването на които Тръст „Синя България” ще се бори с наличните си сили:

– Бруталните опити за заличаване и избягване на данъчни и други задължения чрез безпринципни сливания/припознавания, преследвани от УЕФА.

– Конфликтът на интереси чрез присъствието на собственици на футболни клубове в ръководството на БФС и прякото влияние върху различните му комисии.

– Непрекъснатото нарушаване на собствените разпоредби от страна на различните комисии на БФС.

– Конфликтът на интереси при продажбата и разпределение на приходите от телевизионни права, който във водещите футболни страни се преследва от прокурори.

– Процесът по лицензирането на футболни стадиони, който застрашава животът и здравето на привържениците.

– Превишаването на правата на полицията в Ловеч и отказът на местната болница да оказва първа помощ на ранени хора.

Тръст „Синя България” ще настоява ПФК "Левски" АД да участва именно в тази битка със задкулисието, а не да се включва в истерията на футболните парвенюта и техните кукли на конци.

Ако някой иска война с "Левски" – ще я получи. Но на футболния терен, както се случва вече почти 102 години.

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016