Бразилската полиция продължава да изкарва подробности около жестокото убийство, което потресе футболната общественост в страната. В края на миналия месец младият играч на местния гранд Сао Пауло Даниел Кореа Фрейтас беше намерен с отрязана глава и гениталии в храстите в град Сао Жозе до Пиняис. 

Вече е задържан и убиецът му Едсон Бритес, който твърди, че се е стигнало до там, защото футболистът е изнасилил жена му. Но според полицията всъщност съвсем не е така. Според последните данни от разследването, всъщност Едсон е поканил футболиста да спи със съпругата му, която също не е имала нищо против. Дори имал договор с него за това. 

Но докато гледал как жена му се отдава на ласки с друг мъж, изведнъж той загубил разсъдъка си и се нахвърлил на младия играч на Сао Пауло, убивайки го по особено жестокия начин. Освен това са открити данни, че Даниел Кореа Фрейтас е бил твърде пиян, за да може да спи с жената на убиеца си, така че версията за изнасилването окончателно е отхвърлена. 

Положението на Едсон Бритес и останалите членове на семейството му, които също са арестувани, се утежнява от факта, че те са накарали няколко души да лъжесвидетелстват. Така присъдите им може да се окажат много по-тежки от първоначално очакваното.