Българската поговорка “хитрата сварка- с двата крака” на руски е синтезирана в израза “допрыгались”. Буквално преведено е “наскачахме се”.

Възклицанието е напълно валидно по смисъл за факта, че Русия е отстранена от предстоящата олимпиада в Рио заради невиждания допинг скандал и водещата роля на държавата в него.

https://www.actualno.com/moresport/okonchatelno-bez-ruski-atleti-na-olimpiadata-v-rio-news_551942.html

Държавата на Путин се държи и в спорта както в международните отношения. Убедена е, че за нея правилата не важат и може да ги прегази бруталнор като в Крим или да ги надхитри, както в Сочи, с метотодите, с които се управлява самата Русия уж в името на руснаците, хранени с пропагандни лъжи за целите на фалшивото имперско самочувствие на всеки Иванушка. Гладен и бос да е, но да е щастлив, че е “победител”, мамка им на всички.

Казано с хумора на Хашек и неговия Швейк, в духа на неговите смешни, абсурдистки задачи, получава се гатанка от рода на следното:

Колко сантиметра се очаква да скочи в дисциплината овчарски скок баба ти при положение, че е руса, а съпругът й се казва Иван? Ами николко. Защото е баба й лекарите не й позволяват да пада отвисоко дори на дюшек, пък и да й позволяваха, вече е късно да нарушава лекарските забрани.

Условието на задачата за мащабната измама, поставена от Путин, е обяснено от един американски автор, който е предупредил Путин. Ама кой да чете…

“Можеш да лъжеш целия народ за известно време. Можеш дори да лъжеш част от народа през цялото време. Но не можеш да лъжеш целия народ през цялото време. You may fool all the people some of the time; you can even fool some of the people all the time; but you can’t fool all of the people all the time.”

Абрахам Линкълн

Share on Facebook