Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу Емил Делчев, на 44 г. от гр. София, за грабеж, извършен при опасен рецидив. 

Обвиняемият е осъждан. Една от присъдите му е на Районен съд-Хасково за кражба - една година и три месеца лишаване от свобода, като наказанието е било изтърпяно на 14 септември 2012 г.

На 02 август 2014 г., около 21 часа, обвиняемият се движел по ул. „Барикадите“ в гр. Пловдив. По това време към блока, в който живеела, се прибирала пострадалата, заедно с 2-годишното си дете, което носила на ръце. При разминаването им, Делчев видял, че жената носи на врата си златен синджир от елипсовидни халки, захванати с гравирани ромбоиди.

Когато пострадалата се спряла пред входа на блока и се загледала с детето по разхождащите се котки, обв. Делчев се приближил зад гърба й, хванал синджира й и чрез издърпване го скъсал, при което я одраскал. След това избягал покрай жилищния блок. В резултат на извършените издирвателни мероприятия, емил  Делчев е бил заловен. Понастоящем той е предаден на съд за това, че е отнел 14-каратов синджир от бяло и жълто злато, с тегло 25 грама на стойност 981 лева, като за това е употребил сила.

Предвиденото от закона наказание за така извършеното престъпление е лишаване от свобода 5 до 15 години.

Разпитан в хода на досъдебното производство обвиняемият не се е признал за виновен.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи първо заседание по делото.