Най-тиражното немско издание - "Билд", публикува снимка на 18-годишния стрелец, който уби 9 души и рани 27 снощи в Мюнхен.

 
Али Сонболи (други издания използват името Али Давид Сонболи) е роден в Мюнхен, родителите му са иранци. Майката и бащата са дошли в Германия през 90-те години. Баща му е шеф на местно транспортно предприятие.
 
Али се е самоубил, категорична е полицията. Бил е обсебен от литература за престъпления от амок. Няма връзка с джихадистки организации.
 
Али е бил под психиатрично наблюдение през последните седмици заради депресия. Той е бил жертва на мобинг от страна на съучениците си. Малко преди да направи атаката той се е провалил на един от изпитите си за завършване в училище.
 
В стаята му полицията е открила статии от вестници и литература на тема амок. Иззета е книга с името "Амок в главата – защо ученици убиват". Възхищавал се е от ученика Тим Кречман, който през 2009 година в състояние на амок уби 15 свои съученици и се самоуби. 
 
Като профилна снимка в социалната мрежа WhatsApp пък е използвал снимката на норвежкия атентатор Брейвик, който уби 77 души преди пет години. Атаката в търговския център стана в деня, в който се навършват пет години от убийствата в Норвегия.
 
Али Давид бил изключително притеснителен и тих, в училище имал проблеми. Прекарвал времето си с компютърни игри със стрелба.