Големи инфраструктурни планове за следващата година начерта кметът Иван Тотев.Сред тях са новият мост над река Марица, който ще свързва булевардите "България" и "Копривщица" и започването на работата по “Модър-Царевец” и връзката между “Южен” и Тракия.“, предаде репортер на Glas.bg.

Кметът констатира, че Пловдив се задъхва от трафика и непрекъснатия наплив на нови хора, които избират града за свой нов дом.

"Пловдив се задъхва отвсякъде, по всякакъв начин. Голяма ми мечта е догодина да започнем новия мост над Марица. Имаме влязъл в сила подробен устройствен план. Остава ни отчуждаването на два имота от северната страна, активно работим, там сме на финала. Ако това се случи надявам се до май-юни да издадем строително разрешение и да започнем изграждането. Това е абсолютна тема №1”, каза кметът.

Тотев допълни, че общината имат готовност да се изчисти трасето на бъдещето удвояване на "Голямоконарско шосе".

“Модър-Царевец също, там се чакат решенията на съда относно цените, по които са отчуждени имотите, съдът трябва да каже дали са точните цени, но там е по бързо производство и ще станат нещата. Пробивът искам да го подготвим до средата на годината (2018 - б.ред.)”.

Тотев изрази надежда, че бул. “Северен” ще бъде пуснат догодина: "Целта там ни е да качим "Северен" на Карловско шосе". Отново през 2018 г. ще бъде избран и проектант за моста, който ще свързва “Южен” с “Тракия”:

“Това е много важно, тъй като в края на 2019 или началото на 2020 г. ще започне работата по пробива под гарата. Това ще доведе до пълното прекъсване и затваряне на “Христо Ботев”, защото ще се работи по австрийски открит способ".

ЦЯЛОТО ИЗКАЗВАНЕ НА КМЕТА ЗА ИНФРАСТРУКТУРНИТЕ ПРОЕКТИ В ГРАДА ЧУЙТЕ В ПРИКАЧЕНОТО АУДИО!