Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев даде подробно разяснение за приетите изменения в бюджета, които основно бяха направени за изготвяне на проекти на възлови инфраструктурни обекти, предаде репортер Glas.bg. Както по-рано ви съобщихме, парите за това дойдоха от средствата, които бяха предвидени за ремонт на ул. "Даме Груев". Все пак една от основните улици в "Кючук Париж" ще бъде реконструирана, но с година закъснение.

"Голямото желание е да имаме готови проекти за някои от тези обекти. Дай Боже за всички, за да могат да бъдат включени в програмата на Общината за 2018 година. Това, което е важно е, че не говорим за обекти в Централна градска част. В момента говорим за периферията на града или по-широк център и няколко входно-изходни артерии. Говорим за реконструкцията на Рогошко шосе , за улица "Полет" , която е много важна връзка между "Карловско шосе" и "Брезовско шосе", говорим за връзка между Тракия и Южен - надлез между "Цар Симеон" и "Кукленско  шосе". Това е много важна връзка. Също продължението на бул. "Македония" до бул. "Александър Стамболийски", поясни Тотев.

Освен пробива под Централна гара, от Общината предвиждат и други опции, с които да не се усеща липсата на бетонния мост след години.

"В момента сме започнали и обследване на кръговото на "Беломорски" към "Кукленско шосе". Това е чисто нов път. Искаме малко да развържем движението в район "Южен". Тъй като с отпадането на бетонния мост след години ще трябва да има изнасяне на движението от "Южен" в посока "Асеновградско шосе". Ще работим и в това направление. Започваме и проектиране на "Даме Груев" - това е много важна улица. Ще бъде първия обект, който ще се реабилитира догодина. Там ще бъде пълна реконструкция. Ще отнеме поне 2 години и ще струва около 3 милиона лева. Ще се опитаме да я разширим и да създадем паркоместа, където е възможно", допълни още градоначалникът.

 

Повече вижте в прикаченото видео: