Трябва незабавно да спрем имиграцията от страни, компрометирани от тероризма, докато не въведем механизми за контрол, заяви Тръмп в днешната си реч в последния ден от конгреса на Републиканската партия в Кливланд, предаде Франс прес.

Тръмп се закле да възстанови законността и реда и заяви, че 180 000 нелегални имигранти с криминални досиета се разхождат необезпокоявано по улиците в САЩ и застрашават мирните граждани, предаде Ройтерс.

"Имам послание към всички вас: скоро ще бъде сложен край на престъпността и насилието, които измъчват днес нашата страна. От 20 януари 2017 г. сигурността ще бъде възстановена", каза Тръмп, визирайки датата, на която ще стъпи в длъжност новият президент на САЩ.

Републиканският кандидат за президент обвини съперничката си от Демократическата партия Хилари Клинтън, че подкрепя приемането на сирийски бежанци. "Не мога да позволя в страната ни да влизат индивиди, които не споделят нашите ценности и не обичат нашия народ", допълни той, цитиран от БТА.

Доналд Тръмп заяви, че приема със смирение и благодарност да бъде кандидат на Републиканската партия за президент САЩ на изборите през ноември.

"Нашата партия ще се върне в Белия дом, нашата страна ще си възвърне сигурността, благоденствието и мира. Ние ще бъдем страна на щедростта и топлотата, но ще бъдем също така страна, в която цари общественият ред", допълни милиардерът републиканец в началото на речта си пред партийния конгрес в Кливланд.

"Докато сме ръководени от политици, които не поставят Америка на първо място, то можем да сме сигурни, че другите страни няма да се отнасят към Америка с респект", каза Тръмп, цитиран от Асошиейтед прес.