Повечето от вас едва ли са чували или консумирали тапиока. Тази храна все по-често започва да навлиза в нашата култура на хранене.

Ако все пак някога сте опитвали тапиока, сигурно знаете, че това са мъничките, малки перли, намерени в купата пудинг.

Или може би по-големите, все още дъгообразни топчета, които се използват за различни десерти. Но не много хора знаят какво представляват тези малки бисери - от какво са направени или откъде идват.

foodpanda подбра някой от най-любопитните факти за историята и използването на този продукт.
 
- Тапиока е зърнест продукт, получен от маниока.
- Отглежда се предимно в Югоизточна Азия, за да се произвеждат продукти от юфка до фармацевтични продукти.
- Основно се култивира и яде в тропически райони.
- Тя е ценена заради способността си да расте в ниско-хранителни почви и да се прибира бързо.
- Има голяма кулинарна гъвкавост и може да се използва в десерти, да се добавя към супи или други ястия.
- Тапиоковото брашно е много популярно.
- Използва се като сгъстяващ агент в много храни.
- Тайланд е най-големият производител на тапиока.