Наречете го лична суета, но обичам да получавам потвърждения на констатациите в анализите си от самите субекти на разсъжденията ми- при това само часове по-късно, след като съм ги публикувал.

 

Едва ли Цветан Цветанов, изявил се като архитект на интригите за катализиране на интригите срещу ДСБ сред реформаторите и извън тях, е запознат със статията ми, публикувана от снощи. В нея посочих, че БСП тичат на помощ на ГЕРБ в момент на изпитание, когато се появи заявка за дясна опозиционна алтернатива на Борисов. За целта столетницата се „сети” изведнъж да поиска вот на недоверие на правителството и то тъкмо за здравната реформа, с което услужливо да постави в неудобно положение новите десни опозиционери в парламента.

 

Ето че тази сутрин интригантът Цветанов едно към едно потвърди моето обосновано предположение. В интервю за Нова телевизия той тържествуващо постави въпроса как ли ще гласуват Радан Кънев и останалите депутати от ДСБ, ако БСП внесе вота за недоверие за здравната реформа.

 

Както се вижда, „най – случайно” другарите от двата отбора на Москва се допълват и подкрепят тактически заради стратегическата цел да не допуснат да бъде застрашен монополът в дясното пространство на един толкова удобен за Кремъл „десен” премиер, като Борисов .

 

Сговарянето зад гърба на клиентите за тяхна сметка от търговците и производителите на стоки и услуги се нарича картел, който се преследва от закона ( там, където той се прилага). А сговорът зад гърба на избирателите между уж противопоставени формации , от които публиката очаква здравословна конкуренция в полза на обществото, е престъпна фалшификация на самата демокрация.

 

Ето за такива престъпления трябва да има съд. Съдебният фарс със скъсаните чорапи на Живков или с апартаментите на Цветанов цели профанизиране на въпроса за справедливостта, служейки всъщност за параван, зад който се крият истинските големи престъпления.

 

Фактът, че тези мащабни измами се вършат пред очите на всички, ги прави престъпления, извършени с особена дързост. Само че кой да накаже престъпниците? Избраният от тях главен прокурор също участва в далаверата по отклоняването на вниманието. Видя се вчера как „прогледна внезапно” за корупцията в митницата със зрелищна акция по арестуването на цяла смяна митничари на Капитан Андреево. С това демонстрира събудена ефективност, за да отбие упреците към себе си и така да помогне на политическите си родители да раздават шамари на „непослушните” момчета от новата дясна опозиция, която си позволява да се съмнява в ефективността на прокуратурата.

 

Някой ще каже, че няма доказателства за такъв троен съюз между ГЕРБ, БСП и прокуратурата. Така е, няма. Омертата не допуска пробиви. Можем да съдим само по онова, което ни показват, включително, за да ни стряскат с нахалството на своята демонстративна недосегаемост и да си налягаме парцалите, защото е ясно, че справедливост не можем да очакваме от такава сговорна дружина.

 

За големите далавери в бедната ни България никога не се намират доказателства и въпреки това знаем единодушно, че ги има, макар извършителят да си остава „неизвестен”. Не си правя илюзии той да бъде арестуван, но поне обръщам внимание, че е на свобода и че от него трябва да се пазят наивниците, повярвали на гербавото шоу в Десниленд.

 

 

 

 

Share on Facebook