Окръжният съд във Велико Търново остави за постоянно в ареста 22-годишния студент Венцислав Атанасов, който удуши мъчително приятелката си - 16 годишна ученичка. Драмата се разиграла в нощта срещу вторник в наследствена къща на родителите на Десислава в село Правда. Младежът бил лудо влюбен в момичето, но разбрал, че Десислава има връзка с 30-годишен мъж от Златарица. Следял я, ровел в телефона й и дори пишел съобщения на съперника да я остави. Получил обаче отговор, че Деси вече е била интимна с по-възрастния ужажор.

Два дни преди престъплението открил снимка, на която двамата се целуват. Деси отричала за подобна близост и във фаталната вечер двамата се скарали. Тогава Венцислав намерил ластично въже в пустата къща и я удушил с него. В нощта на престъплението младежът сам отишъл и се предал в полицията. Обвинен е за жестокото убийство, съобщава "24 часа". 

Венцислв бе доведен окован с пранги на ръцете и краката в съдебната зала. Той остана безмълвен пред чакащите го журналисти, а по искане на прокуратурата делото премина при закрити врата. Родителите на младежа не бяха в съда.