Бившата Окръжна болница, сега УМБАЛ "Пловдив", до два месеца ще обяви фалит или ще затвори врати, защото няма да останат лекари и сестри, които да работят там.Това е болницата, която е с най-много дългове, а там се назначават нови 97 души административен персонал и общи работници. Това прогнозира доц. Д-р Димитър Шишков, който е началник на Урологичното отделение в здравното заведение и член на националното ръководство на ДБГ.

"Има обща работа между управляващите в момента и структурите на БСП.  Шефове на болници  от БСП си остават такива, макар да има документи за злоупотреби в държавните болници в Пловдив, подавал съм и сигнали",  каза доц. Димитър Шишков, член на националното ръководство на ДБГ. 

По думите му има общи икономически интереси и става дума за тежка корупционна схема. Държавните болници са място за назначение, както и място където се отчисляват едни пари към определени политици, поясни д-р Шишков. 

Той смята, че опити да се смени ръководството не се правят, защото има политическа намеса. Шишков посочи  като пример бившата Окръжна болница в Пловдив. Преди време тя е била с втори по големина бюджет, а сега е на шесто място по бюджет като парите са намалели с близо 600 000 лева.