Шест бездомни кучета нападнаха пловдивчанин и едва не го убиха. Случката станала преди два дни на последна спирка на автобус № 6 на ул. „Крайречна” в „Изгрев”. Пострадалият Петър Гюзелев карал велосипед.

За късмет не можаха да ме нахапят, но едно от кучетата се мушна между колелата, събориха ме и от удара десният крак ми е чисто черен, разказа Гюзелев, който работи като охрана и живее на ул. „Острец”, цитиран от "Марица". Минувачи му помогнали да се изправи.

В „Изгрев” е гъмжило от скитащи кучета, възмущава се пострадалият мъж и разказва, че е принуден да изпраща жена си в 5 часа сутринта на работа, за да се качи на автобус. Петър Гюзелев обмисля да съди общината, защото счита, че бездомните четириноги трябва да живеят в приюта, а не да се пускат обратно по улиците.

Седем кучета са заловени в сряда в „Изгрев” и в момента се обезпаразитяват и кастрират, реагира шефът на Зооветеринарен комплекс Георги Божев. Той допълни, че всеки ден работят 2 екипа, агресивните кучета остават в приюта, а останалите се връщат, тъй като в комплекса има само 35 места.

Снимка на пострадалия: marica.bg