Паралелната реалност, създавана в Русия по волята на властта, е на път да получи особено грозна илюстрация чрез дискавилифицирането на руски спортисти на т.н. параолимпиада с паралелен допинг скандал. По всяка вероятност руските инвалиди, състезаващи се на параолмпидата след същнската олимпиада в Рио, също ще се окажат “нежелани” заради доказана употреба на допинг.

След безпрецедентния в историята по своя мащаб руски допинг скандал, при който беше доказана водещата роля на държавата в него, изглеждаше сякаш не е възможно да се случи нещо по-лошо от това за плановете на руските власти да постигат “величие” в спорта чрез измами и фалшфикации.

“Ню Йорк таймс” обаче пише, че може.

http://mobile.nytimes.com/2016/07/23/sports/olympics-doping-ioc-retesting.html

Паравоенните структури, създавани и толерирани от путлеризма в Русия и в чужбина, могат да се смятат за голям успех на кремълската хибридна война за умовете, сърцата и джобовте на путинофилите по света ( и у нас). Но с параолимпиадата и употребата на хора в неравностойно положение за нуждите на руската пропаганда ефектът на стратезите на войната за демонстрарне на “превъзходството” на т.н. руски свят, Москва се натъкна на непреодолим стълб ( на позора).

Share on Facebook