Мъже и жени, дръжте партньорите си под око - днес е "неверният" петък или денят, в който хората най-често се възползват от цялата суета около празниците, за да кръшкат, пише в. "Дейли стар", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания.

Последният петък преди Коледа се явява идеалното извинение за неверните представители на двата пола да слагат рога на половинките си, тъй като е най-популярният ден за служебни партита или предпразнични запои с приятели.

Проучването сред 1000 регистрирани членове на сайта Illicit Encounters за запознанства на семейни хора показва, че преди да се посветят на близките си по празниците, кръшкачите се възползват от последната работна седмица преди Коледа. Пикът на изневерите е в петъчния ден.

От анкетата става ясно, че 76 процента от кръшкачите вече са сложили или ще сложат рога на половинките си през тази седмица. Шестдесет и четири процента от анкетираните признават, че използват предпразничното време като прикритие за извънбрачните си забежки.

Внушителните 82 процента от потребителите на сайта от мъжки пол споделят, че харчат много повече пари за подаръци на любовниците си, отколкото за законните си половинки.

Днешният 18 декември е и денят, в който "другата жена" ще получи подаръка си за Коледа. И докато любовниците се радват на маркови дрехи, обувки, бельо и бижута, пред съпругите си неверните мъже ще се "отчетат" с много по-евтини козметични комплекти, парфюми, пуловери, предмети за дома и книги.