Президентът на САЩ Доналд Тръмп е избрал съпруга на своя съветничка в Белия дом да оглави отдела в министерството на правосъдието, който ще има задачата да защитава неговия нов миграционен указ, предаде Асошиейтед прес, като се позова на в. "Уолстрийт джърнъл".

Джордж Конуей - съпругът на Келиан Конуей, ще защитава администрацията на Тръмп по искове, заведени срещу нея, съобщава изданието.

Конуей е партньор в нюйоркска юридическа кантора. Завършил е Харвард, а после е учил в юридическия факултет в Йейл. Има голям опит в съдебни спорове, свързани с ценни книжа, сливания и придобивания на компании, договори и антитръстови дела.

Той е изготвил и досието за Върховния съд, което проправи пътя за гражданския иск на Пола Джоунс срещу президента Бил Клинтън. По време на показанията по случая с Пола Джоунс именно Клинтън отрече да е имал афера със стажантката в Белия дом Моника Люински и това доведе до искане за импийчмънт.

Съветничката на Тръмп Келиан Конуей дълго време правеше социологически проучвания за републиканците. Тя се присъедини към предизборния екип на Тръмп в момент, в който той изоставаше в сондажите в сравнение с опонентката си от Демократическата партия Хилари Клинтън. Келиан Конуей е също така близка с дъщерята на Тръмп - Иванка и нейния съпруг Джаред Къшнър, който е друг влиятелен глас в кръга от приближени около Тръмп. (БТА)