Сексът ни кара да се чувстваме желани, атрактивни, нужни, обичани и емоционално свързани с човека, с когото го правим.

Искаме секс и се страхуваме партньорът ни да не започне да ни пренебрегва и да не останем на сухо. Често обаче неволно се държим по начин, който го отблъсква и го кара да се отдалечи от нас. Така малко по малко близостта изчезва, желанието за секс - също!

Липсата на интерес към секса е една от най-честите причини една двойка да не го прави редовно. В тази статия ще ви запознаем с част от нещата, които могат да накарат един мъж да ви откаже интимна близост и секс.

Лъжете за истинските си желания

Много рядко човек може да говори свободно за своите сексуални предпочитания и странности. Дълбоко в душата си се боим от неодобрение и порицание от страна на обществото. Сексът е интимно нещо,  обградено от стереотипи. Чувството за вина, предизвикано от "ненормалността" ни, фобиите, безразличието и отвращението създават един порочен кръг и постепенно разрушават секса. 

Да споделим истинските си желания е изключително трудно дори и когато партньорът ни е много близък. Винаги има страх, че ще бъдем неправилно разбрани. 

"Добрите момичета не правят така! Добрите момчета не мислят за това!". 

Това, което се случва в спалнята, трябва да бъде акт на най-голямо признание и поощрение. 

Стремите се да следвате някакви правила

Защо фантазиите за секс с медицински сестри или със стюардеси са толкова популярни? Защото сексът с човек в униформа разрушава правилата и стереотипите. В ежедневието си сме принудени да се държим добре с всички. А от "нормалността" страдат сексуалните ни желания. 

Добре е от време на време в леглото да бъдете непредсказуеми и нетрадиционни. Разбира се, тук не става въпрос да правите секс посред бял ден на детската площадка. Достатъчно е да не си поставяте ограничения и да си позволите малки волности в спалнята. Или на някое друго място, където никой няма да ви види. Сексуалните дързости дават безпрецедентно усещане за сила и мощ.  

Брак

Факт е, че при женените двойки сексуалното влечение е много по-малко, а сексът се случва рядко. На женените им е трудно да променят шаблоните. Психолозите смятат, че бракът и възпитанието на децата по нищо не се отличава от управлението на малко предприятие. С други думи - прибирайки се у дома след работа, женените продължават да решават различни задачи, само че в халат и по домашни пантофи. Желанието да не искат да правят секс е продиктувано от опасенията, че ще загубят деловата си настройка и ще забравят за нещата, които още не са свършили. 

Сексът при брачните двойки може да бъде спасен, когато двамата партньори обсъждат открито най-деликатните въпроси, периодично скъсяват и увеличават дистанцията помежду си, желаят да опитат нещо ново, фантазират и разширяват хоризонтите си. В случай на необходимост е добре да потърсят професионална помощ от сексолог или семеен терапевт. 

Разговаряйте за сметки и правите планове за уикенда около масата. Но когато децата заспят, можете да обсъдите плановете си за тази нощ, да облечете костюма на медицинска сестра и да си поиграете на секс клиника.  

"Не тази вечер, скъпи!"

Това не е просто фраза, а удар в слънчевия сплит. Отказите на един от партньорите действат на другия разрушително. Те подкопават самочувствието и оставят дълбока рана в сърцето. В крайна сметка сте решили да споделите живота си с този човек, а той отново има главоболие. Това може да означава само едно - че вече не ви привлича. 

Свинщина в кухнята

При вида на мивка, затрупана с мръсни съдове, трохи по масата и загорели тигани на печката желанието за секс на всяка жена се изпарява на момента. Двойките, които живеят заедно, споделят живота, а с него и ежедневните проблеми, като например изхвърлянето на боклука или почистването след домашния любимец.

Да бъдете заедно не е лесно и затова трябва да се учите всеки ден.  Търсете компромиси, споделяйте обидите и съмненията и съгласувайте правилата, по които да протича съвместният ви живот! /jenata.blitz.bg