Почетният председател на ДПС Ахмед Доган, който беше награден с почетния знак за лидерство „Стефан Стамболов” за личен лидерски принос към държавността, не е получил отличието лично. Тове е трябвало да стане в сградата на Военноисторическия музей, където се провежда Десетата научна сесия по проблеми на лидерството на тема: „Качества на личността и лидерски практики”, организирана от Института за изследване и развитие на лидерството в информационна среда към УНИБИТ, Института за изследване на населението и човека към БАН и Националния военноисторически музей.
Според сайта „Епицентър” причина за това е забрана от страна на Министерството на отбраната Доган да влиза на негови територии, каквато е Военноисторическият музей.

„Един час преди началото на конференцията разбрах, че служебни лица от Министерство на отбраната са заявили категорично на директора на Военноисторическия музей доц. Соня Пенкова, че Ахмед Доган не бива да влиза на територията на Министерство на отбраната, каквато е музеят. Не са дали мотиви, но реакцията е била много остра и категорично забранителна”, разказва пред „Епицентър” проф. Димитър Иванов, директор на Института за изследване и развитие на лидерството.

Според него забраната била спусната от началника на кабинета на министъра - дама и от съветник на министъра с име Николай Василев.

На този етап официално потвърждение или коментар от страна на ДПС няма.