След пет годишен брак и две прекрасни деца херцогът и херцогинята на Кеймбридж Уилям и Катрин все още изглеждат много влюбени. Но мнозина наблюдатели забелязаха нещо интересно за двойката. Въпреки очевидното им брачно щастие Уилям никога не носи брачната си халка, пише Business Insider, цитиран от profit.bg.

Вярно е. Вижте хиляди снимки на кралската двойка в интернет и няма да откриете нито една, на която той да носи пръстен на лявата си ръка. Феновете на британското кралско семейство обаче не трябва да се притесняват, липсата на пръстен не е сигнал за предстоящ развод. Уилям просто не иска да носи пръстени.

Кралското семейство публикува съобщение преди сватбата на двойката през 2011 г., в което информира, че принцът няма да носи пръстен заради „лични предпочитания“, отбелязва Times. “Уилям и Катрин обсъдили въпроса предварително и Уилям настоявал, че не обича да носи бижута. Макар че е противник на пръстените, той винаги носи часовник.

Официалната програма на сватбата показва, че принцът дори не си е сложил пръстен по време на церемонията. Само Кейт получава пръстен на ръката си в този ден.

Уилям обаче не е единственият мъж в кралското семейство, който избягва сватбените пръстени. Съпругът на кралица Елизабет II принц Филип също не носи халка от много години. Други мъже в британското кралско семейство обаче обичат пръстени. Принц Чарлз, който е баща на Уилям, носи сватбена халка, символ на втория му брак.

Принц Андрю, херцог на Йорк, също носеше пръстен преди развода си, а принц Едуард, граф на Уесекс продължава да носи своя. С една дума сватбените халки не са надежден знак за успеха на брака в кралското семейство.

Мъже, които са носели пръстени като принц Чарлз и принц Андрю, са преживявали скандални разводи. Но принц Филип, който не носи халка, е женен за Елизабет II от 69 години. Пожелаваме на Уилям и Кейт да се радват на също толкова дълъг и щастлив брак, независимо кой носи пръстен и кой не.