Жана Бергендорф е изживяла същински кошмар наскоро. Екстравагантната певица е била с парализа на лицето и в прединфарктно състояние близо седмица. Мускулите от лявата страна на физиономията й са отказали да изпълняват функциите си следствие на силен стрес. Ужасяващата ситуация се случва неочаквано преди месец, докато Бергендорф пътувала със самолет.

Тогава се наложило Жана да заведе сина си Леон на преглед в Дания, защото не се чувствал добре. Лекарите имали съмнения за белодробни проблеми. Преди години именно в Дания лекували сърцето на малкия. Жана поверила Леон в сигурни ръце и тръгнала сама обратно към България заради ангажименти. От силно притеснение по детето си обаче, по време на полета,

половината лице на Жана се сковало

А парализата продължила цяла седмица.

„Ако нещо се беше случило с него, аз бях следващата”, споделя Жана за момента, когато е била най-уплашена в живота си. Не е тайна, че когато бил само на месец, синът й претърпява операция в Дания заради сърдечен проблем, тъй като имал неправилна циркулация на кръвта. Към днешна дата Леон е вече на 5, ходи на детска градина, а за него, освен майка му, се грижи основно и 26-годишно момиче, приятелка на певицата.

Жана има угризения на съвестта заради многото работа и минимума време, което отделя на детето си. Затова и при среднощните си прибирания след участия, певицата не пропуска да го целува, докато спи, след което да оставя по една целувка с червило на стената за него.

Парализата на лицето е поредният шок за Бергендорф. Певицата е в състояние на психически нокдаун вече над половин година и всичко започна от инцидента с бившия й любовник – танцьора Леандър Янес. Миналото лято Жана пострада при тежък битов инцидент, след който се озова не само в болница, но и в ареста за едно денонощие. Тогава певицата бе изведена и арестувана от дома си, заедно с Янес, а при обиска

в дома й полицията откри марихуана

По време на жестокия скандал с Лео Бергендорф получава комоцио, както и хематоми, и контузии по тялото. Освен физическите поражения тогава, пострадала сериозно и психиката на победителката от „Х фактор”. Няколко месеца подред тя не можела да възстанови разбитите си нерви. Близки до червенокосата фурия издават, че в този момент Жана често изпадала в състояния на меланхолия, депресия, лесно се разплаквала, изпушвала по кутия и половина цигари на ден и отслабнала с близо 10 килограма. Свила до минимум даже контактите си с хората. Често се страхувала и отказала участия. Не могла да се скрие и от агресията на някои свои фенове, които й се подигравали и я замеряли с обидни думи.

След инцидент Жана не поддържа връзка с танцьора. През цялото време плътно до Бергендорф пък били майка й и съпругът й Стефан. Със Стефан певицата няма развод, просто живеят разделени. Днес Жана го нарича „моят най-добър приятел”.

Анелия ПОПОВА


Запозна се с баща си на 29 години

Жана Бергендорф се запозна с баща си, след като навърши 29 години. Певицата израства без баща, родителите й се разделят, когато тя е съвсем малка, а за отглеждането и възпитанието й се наема баба й.

Баща й Марио живее във Франкфурт. Двамата се виждат за пръв път на летището преди година. Допреди това бащата на певицата даже не е знаел, че тя е толкова популярна в родината си… въпреки че редовно следял изявите й в шоуто „Х фактор”.

Майката на Жана пък от 25 години е таксиметров шофьор и диспечър. Страстен любител на оперното пеене.


Има 20 татуса, преражда се 4 пъти


Жана Бергендорф е винаги експресивна и бурна – не само на сцената, но и в живота. Бунтът и скандалът сякаш вървят ръка за ръка с нея. Израз на това са и 20-те татуса и 3-те пиърсинга на певицата. Тя е и много суеверна. Вярва и се интересува живо от нумерология. Преди време даже й казали, че в предишните си три живота е живяла в Бразилия, Атина и Куба, както и че отвътре е 100 % мъж.