Плаче ми се като минавам покрай стадион "Христо Ботев".Това обяви областния управител Здравко Димитров- Зико на днешната среща с представители на четирите пловдивски футболни клуба Ботев, Локо, Спартак и Марица.

Губернаторът се ангажира да съдейства за разрешаване на проблема. "Тези неща знаете, че ги решава премиерът. Готов съм след Нова година да инициирам среща между мен кмета на Пловдив и г-н Борисов. Ако трябва и на крака ще му отидем, но ще видим какво може да се направи", заяви Зико.

Представителят на Ботев на срещата Иван Йотков, също бе категоричен, че държавата трябва да се намеси, за да може "Колежа" да бъде завършен.

Зико обеща да използва приятелството си с Аграрен университет Пловдив, за да издейства възможността Локо Пд да ползва един от терените на висшето учебно заведение. Освен това Димитров обяви, че през януари ще има среща между представители на Локо и Ботев и общината, като на нея ще се дискутира и проблемът с враждата между феновете на двата отбора.

Губернаторът обеща съдействие на Марица за осигуряване на терени за детско- юношеската школа. Проблемът на Спартак пък е концесията на сттадиона.